Program för DOS


Programmen är komprimerade i ZIP-format och kan expanderas med program som kan laddas ner här. ZIP-filerna innehåller normalt en COM eller EXE-fil och en informationsfil av typen TXT med samma namn som ZIP-filen.

Programmen är freeware. Du får kopiera och sprida programmen helt fritt, men programkoden och andra medföljande filer får inte förändras. Alla filer som fanns i ZIP-filen när du laddade ner den härifrån måste också oredigerade vara med när du distribuerar vidare.

Programmen som du kan ladda ner från denna sida är indelade i olika avsnitt. Programmen har hamnat i olika avsnitt efter vilken processortyp de kan användas med. Bäst processor först.

Vill du ha källkoden? Inga problem! Maila mig!

OBS! Programmen är inte testade i alla miljöer. Upphovsmannen är inte ansvarig för vad programmen tar sej till på de datorer de används på. Har du idéer om förbättringar eller andra synpunkter på programmen, skicka gärna ett e-mail.

Finns det inga Win32-versioner av dom här programmen??
Jodå! På gång här...


Program för 386 eller bättre.

TIMEUP.ZIP - 2,6 Kb - Minnesresident program som visar en liten klocka längst upp till höger på textskärmen. (32-bit instruktioner)
PROCINF.ZIP - 5,8 Kb - Visar inställningarna i processorns flaggregister.
Testversion: _VIEWBMP.ZIP - 26,4 Kb - Visar 256-färgers BMP-filer i DOS. (32-bit minneshantering)

Program för 286 eller bättre.

CUT.ZIP - 8,5 Kb - Svar på UNIX-kommandot CUT... Klipper en textkolumn av t ex utdata från ett annat program.
FSPLIT.ZIP - 13,0 Kb - Delar upp stora filer i delar så att de får plats på disketter.
TEXTCONV.ZIP - 20,4 Kb - Om du har tröttnat på att åäö inte blir rätt när du läser Windows-textfiler i DOS. Det här programmet konverterar Windows-text (ANSI) till DOS-text (ASCII tabell 437) eller tvärtom.
VIEWBMP.ZIP - 26,4 Kb - Visar 256-färgers BMP-filer i DOS. (Om du har 386 eller bättre, testa _VIEWBMP.ZIP).
PTRSTAT.ZIP - 10,6 Kb - Ändrar vad som finns på en speciell minnesadress. T ex 0000:0417 innehåller tangentbordslåsen (Caps Lock m fl) och kan ändras med det här programmet.
DOSCLOCK.ZIP - 26,0 Kb - En grafisk klocka.
SIZEDIR.ZIP - 12,7 Kb - Ett program som söker efter filer i ett visst storleksintervall. Nu även summering och information om hur mycket utrymme filerna egentligen ockuperar, plus information om hur mycket dom skulle ockupera om blockstorleken halverades eller dublerades.
BOUNCE.ZIP - 16,8 Kb - Ett skojigt "dansande linjer"-program.
REPTEXT.ZIP - 9,7 Kb - Ersätter en text i en fil med en annan text. Kan användas för att byta ut en text i programfiler, textfiler, dokumentfiler m m. (Här revision 2, en bugg fixad)

Program som går att köra på alla PC

DGLOSAN.ZIP - 52,1 Kb - Ett glosprogram för DOS.
NOBEEPS.ZIP - 1,5 Kb - Om du är trött på att program piper med den interna högtalaren. Det här programmet förhindrar det.
IVT.ZIP - 11,0 Kb - Programmen Save IVT och Restore IVT som sparar respektive läser tillbaka avbrottsvektortabellen till en fil, samt programmet FreeSeg som frigör ett allokerat minnesområde. Bra när man testkör minnesresidenta program eller vill avinstallera program som lagt sej residenta i minnet.Program för andra operativsystem
Olof Lagerkvists hemsida